A Polestar Cyan Racing a WTCC világbajnoki címért indul 2017-ben

A minden várakozást felülmúló, 2016-os Túraautó VB (újra)kezdőéve után a Polestar Cyan Racing csapata három új versenyautóval (3db Volvo S60 Polestar TC1), új versenyzőkkel és egy igen határozott céllal vág neki a 2017-es WTCC szezonnak: világbajnok szeretne lenni!

204580_polestar_cyan_racing_targets_world_title_with_expanded_wtcc_programme.jpg

E cél teljesítésének érdekében három fő pillért jelöltek meg: tapasztalt pilóták, a mérnöki és technológiai erőforrások jelentős növelése, valamint egy átfogó tesztprogram a szezonon kívül. 

A négyszeres svéd túraautóbajnok Thed Björk mellé újonan csatlakozott a kétszeres argentin Super TC 2000 bajnok, Néstor Giorlami és a holland WTCC-versenyző Nicky Catsburg.

A Polestar Cyan Racing csapatának igen mozgalmasan telt az elmúlt néhány hónapja, ugyanis az új 400 lóerős versenygép Dél-Európai alapos tesztelése mellett felavatták az új, mintegy 18 millió euróból felépített, 6.000 négyzetméteres CYAN Motorsport Center-t Göteborgban. Ez az létesítmény egyébként minden idők legnagyobb skandináv motorsport beruházása.

Az FIA WTCC 2017-es szezonja április elején kezdődik Marokkóban, a hivatalos teszthétvégét pedig március 14-15-én tartják a legendás monzai pályán.

A 2017-es WTCC naptár
April 9. – Marrakech, Marokkó
April 30. – Monza, Olaszország
May 14. – Hungaroring, Magyarország
May 27. – Nürburgring Nordschleife, Németország
June 25. – Vila Real, Portugália
August 6. – Termas De Rio Hondo, Argentína
October 15. – Sanghaj, Kína
October 29. – Motegi, Japán
November 19. – Makaó, Kína
December 1. – Losail, Katar

Még tavaly járt nálunk az S60 Polestar utcai változata. Ha érdekel, milyen hatással volt ránk, olvasd el a tesztünket az alábbi linkre kattintva: Volvo S60 Polestar - Az a leborult szivarvége!

Kövesd a Volvoblogot a Facebook oldalán is, hogy még több, a márkával és a svéd életérzéssel kapcsolatos információról értesülj első kézből! Katt ide: fb.com/volvobloghu