Kínából érkezik az első, teljesen elektromos Volvo

A kész ügyfélpéldányok 2019-től kaphatók

A Volvo a Sanghaji Autószalonon jelentette be, hogy Kínában fogja gyártani az első, teljesen elektromos üzemű személyautóját. Az új modell, amely a kisebb autók CMA (Compact Modular Architecture) padlólemezére épül, 2019-től kapható majd, és Kínából exportálják a világ valamennyi tájára.190831_cma_battery_electric_vehicle_technical_concept_study_3_4_view-resized.jpg

Jelenleg Kína a világ legnagyobb elektromosautó piaca, és az ország mident megtesz annak érdekében, hogy az elektromos- és hibridjárművek eladásának kiterjesztésével nagy mértékben csökkentse a nagyvárosaira jellemző légszennyezést.

150060_the_all_new_volvo_xc90_charging-resized.jpg

A Volvo elkötelezte magát amellett, hogy 2025-re 1 millió teljesen elektromos és hibrid modellt értékesítsen világszerte. A leendő kompakt elektromos autó mellett egy nagyobb, SPA (Scalable Product Architecture) padlólemezre épülő modellek feljesztésén is dolgozik a gyártó, sőt azt is tervezik a jövőben, hogy valamennyi modell elérhető lesz plug-ih hibrid verzióban is.

170158_twin_engine_t8_volvo_s90_inscription_white-resized.jpg

A Volvo egyébként három gyártóegységgel is rendelkezik Kínában: a tacsingi a kilencvenes, a csengdui a hatvanas, a lucsiaói pedig a negyvenes modellcsalád autóit állítja elő.

Egy rövid videó a CMA-ról:

Kövesd a Volvoblogot a Facebook oldalán is, hogy még több, a márkával és a svéd életérzéssel kapcsolatos információról értesülj első kézből! Katt ide: fb.com/volvobloghu