A Polestar önálló elektromos márka lesz!!!

A Volvo márka folyamatban lévő átalakulásának újabb állomásaként a vállalat Polestar brandjét új, önálló, globális elektromos sportmárkává fejleszti. A fejlesztés elősegítése érdekében Thomas Ingenlath-ot, a Volvo formatervezésért felelős alelnökét kinevezték a Polestar márka vezérigazgatójává. Ingenlath az elmúlt években ihletadó erőként segítette elő a Volvo díjnyertes formai reneszánszát.
209694_polestar_announces_new_management_team_to_develop_electrified_performance.jpg

A Volvo Cars 2015 júliusában vált 100 százalékos tulajdonosává annak a Polestar Performance vállalatnak, amellyel 1996 óta folytatott szoros együttműködést a motorsport területén. A jövőben a Polestar saját neve alatt, Volvo típusjel nélkül, csak a Polestar márkajelzéssel kínálja autóit. A Volvo személygépkocsikhoz kínált optimalizációs csomagok Polestar Engineered márkajelzéssel lesznek elérhetők.

A Polestar bizonyos konkrét műszaki és fejlesztési területeken szinergiákat ápol majd a Volvo Cars vállalattal, és ezen kapcsolatának köszönhetően jelentős méretgazdaságossági előnyöket élvezhet. A szinergiák lehetővé teszik a Polestar számára, hogy világszínvonalú, elektromos sportautókat tervezzen, fejlesszen és építsen.

A tervek szerint a Polestar hiteles szereplőként jelenik meg a nagyteljesítményű elektromos járművek kialakulófélben lévő, globális piacán. A Polestar révén a világ legigényesebb, jövőbe tekintő autósai számára kínálhatnak elektromos meghajtású járműveket valamennyi piaci szegmensben.

209695_polestar_announces_new_management_team_to_develop_electrified_performance.jpg

„Nagy izgalommal fogadtam el a megbízást, hogy létrehozzam ezt az izgalmas márkát, amely egyedi termékek lenyűgöző kínálatát fejleszti ki, teret engedve a Polestar csapatán belül uralkodó szenvedélynek és lelkesedésnek. A Polestar történetének következő fejezete még csak most veszi kezdetét” – mondta Thomas Ingenlath.

Ingenlath mellett egyébként Jonathan Goodman is csatlakozik a Polestarhoz, operatív igazgatóként. Goodman eddig a Volvo Cars vállalati kommunikációért felelős alelnöke volt.

209693_polestar_announces_new_management_team_to_develop_electrified_performance.jpg

A konkrét termékekről és tervekről a Polestar őszre ígért bővebb tájékoztatást.

Amit izgatottan várunk...

Addig is: a VolvoBlog korábbi Polestar tesztjeit ITT és ITT olvashatod.

Kövesd a Volvoblogot a Facebook oldalán is, hogy még több, a márkával és a svéd életérzéssel kapcsolatos információról értesülj első kézből! Katt ide: fb.com/volvobloghu