Megérkezett a kalandvágyó Volvo V90 Cross Country

A Cross Country modellek egyre fontosabb szerepet játszanak a Volvo választékában

198297_new_volvo_v90_cross_country_studio.jpg

Végre hivatalosan is lehullt a lepel a kilencvenes sorozat legutolsó tagjáról, ami a keresztségben a V90 Cross Country nevet kapta. Svédország nem csupán a föld legkeményebb teleinek ad otthont, de területének 77 százalékát erdők, tavak borítják; aligha meglepő tehát, hogy itt fejlesztették ki és itt tesztelték ezeket a kiemelkedően tartós, négyévszakos autókat. A Volvo Cars ezirányú szakértelme kulcsfontosságú szerepet játszik a márka életében, amiről a Cross Country modellcsalád is tanúskodik.

„A V90 Cross Country az elegáns V90 alapjaira építkezve olyan, aszfalton és terepen egyaránt otthonosan mozgó autóként lép színre, amely a biztonságot, a kényelmet és a teljesítményt kalandkedvelő, ütőképes csomagként tárja az ügyfelek elé” - mondta Håkan Samuelsson, a Volvo Car Group elnök-vezérigazgatója.

198294_cross_country_range.jpg

A Volvo Cars SPA padlólemezére épülő V90 Cross Country kíméletlen tesztek során bizonyította, hogy képes túlélni azokat a szélsőséges viszonyokat, amelyekkel gazdái kezei között előbb vagy utóbb szembesülni fog. A mínusz negyven fokos hidegekben bővelkedő észak-svédországi titkos tesztlétesítményektől az arizonai sivatagok perzselő forróságáig mindenütt próbára tették a V90 Cross Country-t, hogy beigazolják: minden körülmények között garantáltan helytáll majd.

198318_new_volvo_v90_cross_country_driving.jpg

A határozottan egyedi karakterű, azonnal felismerhető V90 Cross Country strapabíró személyisége olyan, fényűző belsőt rejt, amely a kategóriában szokatlan minőséget kínál, beleértve az S90 és V90 modelleken bevezetett kapcsolódási és szórakoztatási funkciókat, köztük a felső kategóriás Bowers & Wilkins audiorendszert.

198288_new_volvo_v90_cross_country_detail.jpg

A modell gyártása még idén ősszel kezdetét veszi a Volvo torslandai üzemében, hogy meghódítsa a világot. A modell bevezetésekor 4 féle motorral (T5 AWD, T6 AWD, D4 AWD, D5 AWD), kizárólag összkerékhajtással és két féle felszereltségi szintben (Cross Country, Cross Country Plus) érhető el. Az indulóár (D4 AWD ) 15.560.000.-Ft.

Végül egy összefoglaló videó a V90 Cross Country modellről:

 

Kövesd a Volvoblogot a Facebook oldalán is, hogy még több, a márkával és a svéd életérzéssel kapcsolatos információról értesülj első kézből! Katt ide: fb.com/volvobloghu