Bemutatkozott az új Volvo XC60!

Az új XC60 már itthon is rendelhető, az első hazai példányok nyár végén érkeznek, lesz T8 is

 

17176332_10207003845169288_353371306_o.jpg

A Volvo ma végre teljesen felnyitotta a korábbi képeken látható garázsajtót, hogy végre kiguruljon rajta az új XC60 modell. A Volvoblog tudósítója az első sorból fotózta és videózta végig a leleplezést Genfben...

A Genfi Autószalonon bemutatkozott új modell azt a rendkívül sikeres, első generációs Volvo XC60-ast váltja, amely a megjelenése óta eltelt nyolc év alatt Európa legkeresettebb prémium középkategóriás szabadidőjárművévé vált, és amelyből ez idő alatt világszerte csaknem egymillió, Magyarországon pedig több, mint 3500 darab kelt el. Jelenleg az XC60 adja a Volvo éves globális eladásainak mintegy 30 százalékát.

Az új XC60 minden idők egyik legbiztonságosabb autójaként bővelkedik a vadonatúj technológiákban. Az úttörő City Safety rendszert új kormányerő-rásegítés funkcióval egészítettük ki. A frontális ütközést elkerülő, aktív kormányzás szintén kormányerő-rásegítéssel igyekszik elkerülni a frontális ütközést, míg a Volvo holttérfigyelő rendszere (BLIS) mostantól szintén kormányerő-rásegítéssel mérsékli a sávváltás során felmerülő ütközési kockázatot. A Volvo fejlett félautonóm vezetőtámogató rendszere, a megfelelően felfestett útszakaszokon 130 km/óráig automatikus kormányzásra, gyorsításra és lassításra képes Pilot Assist opcióként rendelhető az új XC60-hoz.


Videónk az első sorból

Az új XC60 rendelhető a Volvo díjnyertes T8 Twin Engine hálózatról tölthető benzin-elektromos hibrid hajtásláncával is. A kínálat csúcsát megtestesítő plug-in hibrid legnagyobb rendszerteljesítménye 407 LE, álló helyzetből 5,3 mp alatt gyorsul 100 km/órára. Az új XC60 bevezetésekor a 190 lóerős D4, illetve a PowerPulse technológiát alkalmazó, 235 lóerős D5 dízelmotorokkal rendelhető. Emellett két benzinmotor is választható: a 254 lóerős T5, valamint a turbófeltöltővel és kompresszorral egyaránt felszerelt, 320 LE teljesítményű, 400 Nm nyomatékú T6 verzió.

Galéria: Volvo XC60 T6

Az új XC60 esetében azonban nem csupán a hajtásláncok kínálnak egészséges teljesítményt. Az új CleanZone négyzónás klímaberendezés eltávolítja a környező levegőből a káros szennyező anyagokat és részecskéket, így belül minden esetben skandináv-friss levegőt élvezhetnek az utasok. A Volvo Cars infotainment és csatlakoztatott szolgáltatásai egyaránt frissített grafikát és ezzel jobb használhatóságot kaptak. Ahogy a 90-es modellcsalád tagjainál, itt is elérhető a CarPlay vagy Android Auto rendszerű okostelefon-csatlakoztatás.

Galéria: Volvo XC60 T8 Twin Engine

Az új Volvo XC60 gyártása április végén kezdődik a Volvo svédországi Torslanda üzemében. Kezdetben a modell csak nagyobb motorokkal és gazdagabb felszereltségben érhető el, így az indulóára 13.933.000 Ft (D4 AWD Momentum) lesz. Az új XC60 már Magyarországon is rendelhető, az első ügyfélautók pedig nyár végére várhatóak.

A fotókat és a videót köszönjük Mészáros Gábor barátunknak!

Kövesd a Volvoblogot a Facebook oldalán is, hogy még több, a márkával és a svéd életérzéssel kapcsolatos információról értesülj első kézből! Katt ide: fb.com/volvobloghu