Egy egész családot mentett meg egy Volvo 850 kombi

Kétszer is csoda történt Denverben

Számos olyan történetet hallani arról, hogy hány ember életét mentette meg egy-egy Volvo, és mi történt volna akkor, ha nem a svéd autóban utaznak. Most egy egész család született újjá, ráadásul nem várt happy enddel végződött ez az eset.

i-70-wind-crash.jpgFotó: CBS

Néhány hete Wayne és Lauren Harvey családja majdnem a másvilágra költözött, amikor egy kamion vontatmánya az erős szél miatt a családi autójukra borult az egyik denveri autópályán. Mindez menet közben történt, és a roncsok közel száz méteren keresztül csúsztak, amíg megálltak. A helyzetet az is súlyosbította, hogy a pótkocsi éppen ott roncsolta össze az autó tetejét a legjobban, ahol a gyermekek ültek. A szülők azt mondták, csakis az mentette meg az életüket, hogy történetesen egy Volvóban ültek. Ezt egyébként a kiérkező mentők és rendőrök is megerősítették.

i-70-wind-crash-5vo_frame_187.jpgFotó: CBS

És akkor most jön a legkedvesebb csavar a sztoriban! A hihetetlen történetet hallva öt helyi Volvo kereskedés összefogott, hogy a család továbbra is a lehető legnagyobb biztonságban utazzon: egy újszerű XC90-es modellt ajándékoztak nekik, mivel kiderült, hogy Harvey-ék biztosítása nem minden költséget és kiesést feldezne.

Galéria: így örült a család az új autónak (Fotók: CBS)

Hát nem csodálatos?

A család egyébként azt reméli, hogy a Volvo nagylelkűsége másokat is inspirál majd.

Kövesd a Volvoblogot a Facebook oldalán is, hogy még több, a márkával és a svéd életérzéssel kapcsolatos információról értesülj első kézből! Katt ide: fb.com/volvobloghu