VolvoBlog hírcsokor - ezek történtek májusban

Mivel az elmúlt időszakban bokros teendőim adódtak a munkahelyemen, ebben a posztban foglalom össze mindazt, ami a Volvo háza táján történt a tavasz beköszöntével.

_mg_0645.jpg

Magyarországra is megérkezett az új XC60

Több mint 9 év és egymillió eladott példány után, március elején bemutatkozott a Volvo egyik legsikeresebb modelljének következő generációja a Genfi Autószalonon. Az új XC60-at április végén a hazai szaksajtó is megcsodálhatta a Volvo Galériában, finom szendvicsek, sütemények és ízletes biokávé társaságában.

_mg_0632.jpg

Az új XC60 - ami kezdetben kétféle dízel (D4, D5), két benzines (T5, T6) és a T8 hibrid motorokkal és magasabb felszereltséggel rendelhető - erős konkurencia lehet házon belül is, hiszen éppen az új XC90-nel szemben nyújthat alternatívát azoknak, akik számára óriási a nagytestvér és beérik 5 ülőhellyel is. Az idei terv 300db, amiből a bemutató napján már 85db el is kelt. UPDATE: május 30-án már 129 db-ot adtak el előre!!! A legnépszerűbb változat az előrejelzések szerint az automata D4 AWD lesz, az első példányok nyár elején érkeznek Magyarországra.

_mg_0639.jpg

A korábbi XC60 egyébként a Volvo Autó Hungária történetének legsikeresebb autója: 2008 és 2017 között összesen 3390 darab talált gazdára, a csúcsév pedig 2015 volt, ekkor 509 db fogyott hazánkban.

img_0648.jpg

WTCC a Hungaroringen - vegyes hangulatban a Polestar Cyan Racing

Két héttel ezelőtt kilátogattunk a magyar WTCC futamra is, ahol élőben közvetítettük a Polestar Cyan Racing vidám hangulatú sajtótájékoztatóját. A videókat ITT és ITT tekintheted meg.

Sajnos a verseny nem egészen úgy alakult, ahogyan az előző futamok és az időmérő után mindenki várta: először Thed Björk, majd Néstor Girolami adta fel idő előtt. A fő futamban végül Nicky Catsburg felkerült a dobogó második helyére, emellett a csapat értékes pontokkal gazdagodott, és a Honda előtt 12 ponttal vezet a gyártók között, Nicky Catsburg pedig második a világbajnoki címért folytatott küzdelemben.

A csapat egyébként így látta a magyar hétvégét:

 

Vége a dízelmotoroknak!?

Maga a Volvo Cars vezérigazgatója, Håkan Samuelsson jelentette be, hogy hamarosan felhagynak a dízelmotorok fejlesztésével, és a benzines erőforrások mellett a hibrid illetve a teljesen elektromos meghajtásokra helyezik a hangsúlyt. No, nem kell mindjárt falnak szaladni a gázolajért rajongóknak, hiszen a jelenlegi dízelmotorok generációja a becslések szerint 2023-ig képes tartani a lépést az egyre szigorúbb normákkal, így addig szinte biztosan a kínálat részét képezi majd.

36703_v60-resized.jpg

Elment az angyal - Roger Moore (1928-2017)

roger_moore_gyasz.jpg
E poszt írásakor érkezett a szomorú hír: életének 89. évében, hosszú betegség után elhunyt Sir Roger Moore, aki számos világhírű szerepe mellett 1962-69 között az Angyal megtestesítője is volt. Többek között neki köszönheti a Volvo P1800, hogy egy ikonná válhatott, ráadásul Roger Moore is birtokolt egyet abból az öt példányból, amelyet a Volvo biztosított a produkció részére.

Egy rövid, de annál izgalmasabb jelenettel emlékezzünk meg Sir Roger Moore-ról:

 

Kövesd a Volvoblogot a Facebook oldalán is, hogy még több, a márkával és a svéd életérzéssel kapcsolatos információról értesülj első kézből! Katt ide: fb.com/volvobloghu