A Volvo XC40 végre felszámolja a kupit az utastérben

Rend a lelke mindennek...

A Volvo gondolt egy nagyot: egyszer és mindenkorra véget vet annak a problémának, amellyel világszerte nap mint nap szembesülnek az autósok: nevezetesen hogy járművükben soha nincs elég megfelelően kialakított, funkcionális tárolóhely. A heteken belül bemutatkozó, vadonatúj XC40 utasterének innovatív kialakításával a gyártó új mércét kíván állítani a szubkompakt prémium crossover szegmensben a helykínálat, a tárolómegoldások és az általános funkcionalitás terén.

211774_xc40_teaser_space_storage.jpg

Az XC40 fejlesztési fázisának részeként a Volvo Cars ügyfélkutatási csoportja számottevő időt töltött azzal, hogy kiderítse, a városlakók a világ különböző részein hogyan használják autójukat a mindennapokban – és ami ennél is fontosabb, hogyan tárolják személyes használati tárgyaikat a fedélzeten. Arról is megkérdezték az átlag Volvo júzereket, hogy milyen téren tökéletesítenék szívesen autójuk belső terét.

Egy kis videó arról, hogyan született ez a nagyszerű ötlet:

A válaszok térségtől és várostól függetlenül megdöbbentő hasonlóságot mutattak: például a telefonok csúszkálnak a középkonzolon, a bevásárlószatyrok bármikor felborulhatnak, vagy éppen a vezető a kormány mögött ügyetlenkedve igyekszik előhalászni kártyáit a tárcájából. A Volvo formatervezői az így nyert, hasznos információk alapján fogtak hozzá az XC40 belső terének kialakításához.

211775_xc40_teaser_space_storage.jpg

Annak érdekében például, hogy az új XC40 ajtózsebeit minden eddiginél praktikusabbá tegyék, a Volvo tervezői radikális lépésre szánták el magunkat. A hangszórókat kiemelték az ajtókból, és kifejlesztették a világ első, szellőztetett, műszerfalba beépíthető mélynyomóját. Így elegendő helyet tudtak felszabadítani ahhoz, hogy elférjen az ajtózsebben egy hordozható számítógép és egy táblaszámítógép, vagy egy pár ásványvizes palack.

A kesztyűtartóban kihajtható kampót helyeztek el, amelyre biztonságosan felakaszthatók a könnyebb bevásárlószatyrok. Mindkét első ülés alatt tárolóhely található, amely elég nagy egy kisméretű tablet vagy egyéb apróságok elhelyezéséhez.

Az XC40 műszerfalán külön tárolómegoldás várja majd a bank-, törzsvásárlói- és egyéb kártyákat, így azok szükség esetén könnyedén elérhetők. A középkonzolon, a könyöklő alatt kialakított tágas tárolórekeszben elfér egy doboz papír zsebkendő, a szemét tárolását és eltávolítását pedig egy különleges, kiemelhető rekesz teszi kényelmessé

A csomagtartóban az eddig megszokott megoldásokon felül olyan intelligens padlórendszert alakítottak ki, amely összehajtva térelválasztóként szolgál. A hátsó ülések elektromos vezérlésű mechanizmusa révén egyetlen gombnyomással teljesen sík padlót alakítható ki.

Mi már nagyon várjuk az új XC40 érkezését, amely várhatóan így néz majd ki:

190849_volvo_concept_40_1_profile.jpg

192226_volvo_concept_40_1_and_40_2.jpg

Kövesd a Volvoblogot a Facebook oldalán is, hogy még több, a márkával és a svéd életérzéssel kapcsolatos információról értesülj első kézből! Katt ide: fb.com/volvobloghu

A Volvoblog már az Instagramon is aktív! Keress minket az alábbi felhasználónéven: volvoblog.hungary