Zlatan Ibrahimović a Volvónál járt

...és ha már ott volt, pacsizott is a dolgozókkal

Zlatan Ibrahimović svéd futballklasszis, mint a márka reklámarca gondolt egyet, és minap a Volvo Cars látogatóközpontjában vendégeskedett. Nyilván egy jól megszervezett esemény volt, de ez mit sem rontott azon, hogy Ő a legelőkelőbb vendégek egyike, akik eddig ellátogattak a Göteborg Torslanda városrészében található gyáregységhez.

212491_swedish_football_legend_zlatan_ibrahimovi_visits_volvo_cars-resized.jpg

A Manchester United támadója, aki több sikeres Volvo marketing kampányban is szerepelt már, most a torslandai üzemben tett egy túrát, és a Blue Train-en testközelből csodálta meg a vadonatúj 90-es és 60-as széria gyártását. Ibrahimović, akit a legtöbb szurkoló csak Zlatánként vagy Ibraként ismer, sokat időzött az alkalmazottakkal, így számos fotó készült, és sok-sok autogramot is kiosztott. Mindemellett betekintést nyerhetett a vállalat szigorúan titkos designközpontjába is, ahol a jövő Volvo modelljeit és a különleges technológiai megoldásait fejlesztik.

212492_swedish_football_legend_zlatan_ibrahimovi_visits_volvo_cars-resized.jpg

Zlatan látogatása alatt a Volvo Cars és a Svéd Labdarugó-szövetség (SvFF) bejelentette egy új adománygyűjtő program elindítását ’Number 10’ néven, utalva a csatár mezszámára. Ibra szóvivőként és a kampány arcaként is szerepet vállal a svéd labdarúgásért dolgozó emberek támogatásában, valamint olyan értékek népszerűsítésében, mint az esélyegyenlőség, másság és csapatmunka.

138477_swedish_icons_volvo_cars_zlatan_ibrahimovi_and_max_martin_celebrate_sweden-resized.jpg

A Volvo és Zlatan Ibrahimović között 2014-ben kezdődött az együttműködés az XC70 marketing kampányának részeként, melyben Zlatan drámaian szavalja el a svéd nemzeti himnuszt, Max Martin producer pedig látványos svéd természeti képek beemelésével fokozza a hatást. A kampány olyan mély benyomást tett, hogy szokatlan módon az XC70 eladásai látványosan emelkedtek a modell gyártásának beszüntetéséhez közeledve is. Itt a video:

 

2016-ban a Volvo és Zlatan újra összeálltak, ekkor a V90-es prémium kombi európai, közel-keleti és afrikai piacokon (EMEA) történő bevezetésére. A filmzenék világhírű szerzője, Hans Zimmer által komponált, gyönyörű dallamok alatt ismét a Volvo és Zlatan svéd kötődése került fókuszba. A reklámfilm elmondta hogyan alakult Zlatan karrierje Malmö, leginkább bevándorlók lakta Rosengård negyedétől, a nemzetközi futballsikereken át, egészen a válogatottól történő búcsúzásig. A V90 gyorsan a legnépszerűbb modellé vált az EMEA régióban.

193434_zlatan_ibrahimovi_says_goodbye_to_swedish_national_football_team_in_new-resized.jpg

Kövesd a Volvoblogot a Facebook oldalán is, hogy még több, a márkával és a svéd életérzéssel kapcsolatos információról értesülj első kézből! Katt ide: fb.com/volvobloghu

A Volvoblog már az Instagramon is aktív! Keress minket az alábbi felhasználónéven: volvoblog.hungary