Megérkezett a Volvo XC40!

Jön a háromhengeres motor is

A Volvo Milánóban ma végre lerántotta a leplet a legkisebb szabadidőjárművéről, amely a keresztségben az XC40 nevet kapta. No, nem összetévesztendő a V40 Cross Countryval, mert az merőben más. Az új, kompakt telis tele van innovációkkal. Formavilága sokkal több, mint kifejező, zseniális tárolómegoldásai és intelligens technológiái igazi városi társsá teszik.

213079_new_volvo_xc40_exterior-resized.jpg

Az XC40 érkezésével a Volvo Cars fennállása óta először kínál három vadonatúj, világszerte elérhető szabadidőjárművet az autópiac legnagyobb ütemben növekvő szegmensében, megalapozva további növekedését az értékesítés és a jövedelmezőség terén.

213091_new_volvo_xc40_exterior-resized.jpg

Az új XC40 az első olyan modell, amely a Volvo Cars új fejlesztésű, moduláris jármű platformjára (CMA) épül, arra a platformra, amely a 40-es széria további, tervezett típusainak – köztük tisztán elektromos üzemű járműveknek – is alapjául szolgál majd.

213090_new_volvo_xc40_exterior-resized.jpg

„Az XC40 az első Volvo a városi szabadidőjármű szegmensben. Megjelenésével egyrészt még vonzóbbá válik, másrészt vadonatúj irányba indulhat el márkánk. Az XC40 a Volvo modellkínálatának friss, kreatív és karakteres új tagja, ezért magától értetődőnek tűnt, hogy itt, Milánóban, a divat, a művészetek, a formatervezés és az életmód európai fővárosában mutassuk be a modellt” – mondta Håkan Samuelsson elnök-vezérigazgató.

Ami a technológiai tartalmat illeti, az XC40 az új 90-es és 60-as szériákban megismert, díjnyertes biztonsági, kapcsolódási és infotainment technológiákat honosítja meg a városi szabadidőjárművek kategóriájában. Ahogy fivérei, az XC40 is rávilágít arra, hogy az új, házon belül kifejlesztett technológiák alkalmazása valósággal átformálja a márkát és annak jövedelmezőségét. Ezek a technológiák az új XC40-est a prémium városi szabadidőjárművek kategóriájának egyik leggazdagabban felszerelt képviselőjévé teszik. Az XC40 olyan biztonsági és vezetőtámogató funkciókat kínál, mint a Volvo Pilot Assist rendszere, a City Safety, az útelhagyást gátló biztonsági rendszer, az automatikus fékvezérléssel kombinált, kitolatáskor a keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer, vagy a 360 fokos kamera, mely segíti a manőverezést a szűk helyeken.

213051_new_volvo_xc40_interior-resized.jpg

Az XC40 emellett radikálisan újszerű választ ad a fedélzeti tárolás kérdésére is. A modell ötletes belső kialakításának köszönhetően az XC40 utasai a szokásosnál praktikusabb tárolóhelyet találnak többek között az ajtókban és az ülések alatt. Emellett külön rekesz várja – és tölti vezeték nélkül – a mobiltelefonok nagy részét, egy kihajtható akasztó pedig a kézitáskák és szatyrok elhelyezését könnyíti meg.

213043_new_volvo_xc40_interior-resized.jpg

Az XC40 bevezetésekor kétféle négyhengeres Drive-E erőforrással: a D4 dízelmotorral, illetve a T5 benzinessel érhető el. A későbbiekben további opciók, így többek között hibrid, valamint tisztán elektromos meghajtású hajtáslánc-variációk is megjelennek.

És ami a legfontosabb: az XC40 a Volvo kínálatában elsőként kapja meg a cégcsoport új háromhengeres, 1.5 literes motorját. Az új XC40 gyártása novemberben kezdődik a Volvo Cars belgiumi üzemében, Gentben; a megrendeléseket pedig már szeptember végétől fogadja a Volvo.

213060_new_volvo_xc40_exterior_detail-resized.jpg

A teljes gyári fotógalériát feltöltöttük a Facebook oldalunkra! Kattints IDE, és már nézheted is!

Kövesd a Volvoblogot a Facebook oldalán is, hogy még több, a márkával és a svéd életérzéssel kapcsolatos információról értesülj első kézből! Katt ide: fb.com/volvobloghu

A Volvoblog már az Instagramon is aktív! Keress minket az alábbi felhasználónéven: volvoblog.hungary