Itt a legújabb Volvo Ocean Race modell!

A különleges V90 Cross Country árának egy részét környezetvédelemre fordítják

Az ügyfelek az autó megvásárlásával közvetlenül hozzájárulnak az óceánok állapotának megértését célzó erőfeszítésekhez, ugyanis a Volvo Cars a V90 Cross Country Volvo Ocean Race különkiadás első 3000 eladott példánya után autónként 100 euróval támogatja a Volvo Ocean Race műanyag hulladékokkal kapcsolatos tudományos programját. Az összesen 300 000 eurós támogatással a Volvo Cars újra megerősíti a környezetvédelem iránti elkötelezettségét.

215855_volvo_v90_cross_country_volvo_ocean_race_exterior_on_location-resized.jpg

A Volvo Ocean Race tudományos programja keretében az idén rajthoz álló versenyhajókat olyan különleges szenzorokkal szerelték fel, amelyek segítségével a kutatók az óceánok legtávolabbi zugaiból is gyűjthetnek adatokat. Az érzékelők mérik a hőmérsékletet, a légnyomást, az áramlatokat és a szélsebességet, ami alapján a tudósok képesek lesznek pontosabban előre jelezni az időjárást, illetve precízebb globális klímamodelleket fognak tudni felállítani. Emellett a hajók mérik a környező víz sótartalmát, a benne feloldott szén-dioxid mennyiségét, valamint az algák mennyiségét. A mikroműanyagokról gyűjtött egyéb adatokkal együtt ezek a mérések lehetővé teszik, hogy pontosabban felmérjük a műanyagszennyezés mértékét, illetve annak óceánjainkra gyakorolt hatásait. A program tudományos partnereinek egyike a Nemzeti Éghajlati Adatközpont (NOAA).

215828_volvo_v90_cross_country_volvo_ocean_race_interior_detail-resized.jpg

Az autó maga is megoldást kínál a tengerek szennyezésének problémájára: szőnyegbetétei abból az Econyl nevű anyagból készültek, amelyet 100 százalékban újrahasznosított műanyagokból, többek között a tengerfenékről felszedett halászháló-maradékokból gyártanak.

215848_volvo_v90_cross_country_volvo_ocean_race_exterior-resized.jpg

A V90 Cross Country Volvo Ocean Race modellt a Volvo formatervezői és a vállalat Special Vehicles részlegének mérnökei fejlesztették ki. Ez a részleg a Volvo Cars torslandai (Svédország) létesítményében működik; az itt dolgozó szakemberek egyedi kialakítású modelleket fejlesztenek: nekik köszönhetjük például a felülmúlhatatlan fényűzést nyújtó Volvo Excellence modelleket, valamint a V90 és V90 Cross Country típusok rendőrségi kiviteleit.

215835_volvo_v90_cross_country_volvo_ocean_race_interior-resized.jpg

215830_volvo_v90_cross_country_volvo_ocean_race_interior_detail-resized.jpg

A már ismert modellre épülő V90 Cross Country Volvo Ocean Race maradéktalanul kínálja a Cross Country modellektől megszokott és elvárt funkciókat és szolgáltatásokat: az összkerékhajtást, a megemelt szabad hasmagasságot, valamint a minden időjárási és útviszonyok között optimális vezethetőséget és kényelmet kínáló, egyedi hangolású futóművet. A V90 Cross Country Volvo Ocean Race különleges, kifejező formai részleteivel és színvilágával tűnik ki a 90-es modellcsalád tagjainak sorából. Matt szürke és ragyogó narancssárga részletek – ahogy azokat a 2014-es Volvo Concept XC Coupé tanulmányon láthattuk – találkoznak a kristályfehér gyöngyház karosszériaszínnel, az egyedi keréktárcsákkal és különleges varrású kárpitokkal.

Íme a teljes Volvo Ocean Race modell galéria:

Kövesd a Volvoblogot a Facebook oldalán is, hogy még több, a márkával és a svéd életérzéssel kapcsolatos információról értesülj első kézből! Katt ide: fb.com/volvobloghu

A Volvoblog már az Instagramon is aktív! Keress minket az alábbi felhasználónéven: volvoblog.hungary