Világbajnok lett Thed Björk és a Volvo!!!

Egy drámai küzdelem végkifejleteként, Michelisz Norbert legyőzésével került fel Thed Björk a WTCC 2017-es világbajnoki trónjára Katarban a hétvégén. A svéd pilóta 6,5 pontos előnnyel érkezett a legutolsó futamra, és a Honda problémái miatt viszonylag könnyen tudott bajnokként távozni.

wtcc_thed_bjork_04-jpg-resized.jpg

Bár Svédország számos rali világbajnokot adott az elmúlt évtizedekben, ez volt az első alkalom, hogy zárt pályán avathattak "hazai" győztest. Thed Björk a futamot követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy amióta elkezdte a versenyzést, mindig az volt az álma, hogy Ő legyen Svédország első túraautó-világbajnoka. Szavai szerint a szezonzáró futam minden egyes pillanata a terveknek megfelelően zajlott, és ebben az egész csapat munkája benne van. “Így legalább annyira világbajnokok ők is, mint én” - tette hozzá.

wtcc_thed_bjork_03-jpg-resized.jpg

Emlékezzünk csak vissza: egy 2011-es próbaszezonnal a hátuk mögött, két évvel ezelőtt a Polestar Cyan Racing egy kezdő WTCC-csapat volt nagy álmokkal, azonban idén már kettő (egy egyéni és egy csapat)világbajnoki cím büszke tulajdonosaiként zárhatják ezt az izgalmas évet. Thed Björk polcán amúgy négy STCC bajnoki cím várja az ötödik trófeát…

wtcc_thed_bjork_01-jpg-resized.jpg

Ez most tipikusan “az egyik szemem sír, a másik nevet” helyzet, hiszen a magyar szív a magyar versenyzőért dobog, de megrögzött Volvo rajongóként ugyanúgy tudok örülni a teljes Polestar Cyan Racing csapat sikerének is. Szép volt, fiúk!

Kövesd a Volvoblogot a Facebook oldalán is, hogy még több, a márkával és a svéd életérzéssel kapcsolatos információról értesülj első kézből! Katt ide: fb.com/volvobloghu

A Volvoblog már az Instagramon is aktív! Keress minket az alábbi felhasználónéven: volvoblog.hungary

A korábbi, Volvo WTCC-szerepléssel kapcsolatos híreket ITT találod.