5 ok, amiért a Volvo S90 az ideális topmenedzser-cégautó

Teszt: Volvo S90 T6 AWD Inscription

Az elmúlt időszak D5 motorral szerelt S90, V90 és V90 Cross Country tesztautók után végre elérkezett az idő, hogy egy benzines modellt is kipróbáljak. Mivel túl vagyok néhány Skandináv éjszakán, majd Thor újra megvett kilóra és legvégül ültem a Luxus BaTáRban - azaz szinte már minden jót leírtam a modellcsalád tagjairól-, most végre más szemszögből is bemutathatom kedvenc négyajtósomat, a Volvo S90 T6 AWD Inscriptiont.

img_7676_full_edit-resized_wm.jpg

Bár a cikkben szereplő autóban dolgozó kétliteres, négyhengeres, 320 lóerős turbós-kompresszoros erőforrás várhatóan nem a legjobban fogyó változat lesz hazánkban, mégis úgy gondolom, hogy a Volvo S90 lehet a legalkalmasabb céges autó a saját kategóriájában. Hogy miért? Az alábbi öt pontból minden kiderül.

img_7647_full_edit-resized_wm.jpg

1. Kitűnik a céges garázsban
Az S90 üde színfoltja lehet az irodaház-mélygarázsok jellegzetes szürkeségének, ahol általában unalmasan sorakozik egymás mellett a sok ugyanolyan német prémiumautó. Az egyhetes teszt alatt folyamatosan azt éreztem, hogy az utca embere még két évvel a bemutatása után is mindig örömmel fordul meg a Volvo S90 után. Mindezt úgy, hogy a megfelelő szakkönyvekben pontosan megfogalmazott “WOW-effektus” mellett a “Ú, ez meg mi?” hatás is erősen érvényesült. Azaz: az S90 továbbra sem képes beleolvadni a nagyvárosi utcaképbe, de ez pont jól van így. Gondoljunk bele: egyből megtaláljuk a hipermarket parkolójában, még a fizetés utáni első hétvégét övező őrület kellős közepén is. Csak kilép a büszke tulajdonos a fotocellás ajtón, és egyből rápillant az S90-re, akárhová is tette. Kipróbáltam, működik...

img_7698_full_edit-resized_wm.jpg

2. Elnöki ügy
A Volvo S90 a sikeresség mellett a kifinomult stílus fokmérője is lehet. A stresszes munkanapok elől nyugodt menedéket jelentő utastérben minden apró részletet átgondoltak a gazdag felhasználói élmények érdekében: a tökéletesen megformált kezelőszervek és a középkonzol legjavát adó, hatalmas érintőképernyő gondoskodnak a könnyed irányításról. Szinte minden kézre áll, még a göteborgi koncertterem is, hiszen az S90 a Bowers & Wilkins "Premium Sound" multimédia rendszerrel egy gombnyomásra odavarázsol bennünket kedvenc zenéinket hallgatva. Ez egyébként az egyik legjobb instant get feature - a business nyelvén, ugye.

img_7726_full_edit-resized_wm.jpg

3. Extra juttatás egész évben
Vajon milyen érzés lehet évekre előre a zsebünkben tudni az éves természetbeni prémiumot? Ezt csak egy S90 tulajdonosa tudhatja. Minden nap, amikor az autójába ül, hálát adhat a flottamenedzserének, hogy ezt az autót ajánlotta. Még a céges masszázst is kiválthatja, ha a keretbe belefér a “Luxus ülés” opció is, amelybe szerintem berodolfóztak fél tucat maláj masszőzt. Egy biztos: minden út önmagában jutalom lesz az S90 fedélzetén, hiszen ebben az elegáns környezetben minden adott egy pihentető utazáshoz. A teszthéten alkalmam nyít egy igazán hosszú túra levezetésére is. Hazánk legkeletibb szegletében úgy szálltam ki az autóból, mintha csak a szomszédos kerületbe szaladtam volna át, kedvenc Budai pékségembe.

img_7704_full_edit-resized_wm.jpg

4. A legbiztonságosabb
Jó, elég régóta lerágott csont, hogy a Volvo építi a legbiztonságosabb autókat, ezért sem ezzel kezdtem a felsorolást. Viszont egy ilyen címet nem megszerezni nehéz: meg is kell tartani, és ez sokkal keményebb feladat. Hála istennek, e feladatot már kilenc évtizede (egészen pontosan 1927 óta) mindig hiba nélkül teljesíti a Volvo, sőt egy új modell megjelenésével újra és újra feltalálja a biztonság “skandináv viaszát”.
A kilencvenes modellcsaládban megújult biztonsági rendszerek, és a már majdnem teljesen autonóm vezetési megoldások egyre kevesebb feladatot bíznak a sofőrre. Olyan ez, mint a jól megérdemelt éves szabadság, amikor nyugodtan átadhatjuk másnak az operatív irányítást.

img_7772_full_edit-resized_wm.jpg

5. Teljesítményarány
Ahogyan nincs két egyforma cég, úgy nincs két egyforma költségkeret sem. A Volvo S90 erre is több remek megoldást kínál: egyrészt három dízel, kettő benzines és egy hibrid motorváltozat közül lehet választani, ahol a teljesítményskálát 150 és 407 lóerő között rajzolták meg. A céges könyvelőt pedig az akár már havi nettó 100.000 ft alatti kezdő lízingdíj és a 2,5%-os ügyleti kamat mellett 4 év integrált szervizcsomaggal és a 4 éves kiterjesztett garanciával győzhetjük meg arról, mekkora üzletet is hoztunk tető alá már rögtön az év elején.

img_7667_full_edit-resized_wm.jpg

Ezek után már csak annyit tudok tanácsolni annak, akinek az S90 felkeltette érdeklődését, hogy helyettesítse be a neki leginkább megfelelő motorváltozatot, felszereltséget, és vigyen színt a mélygarázsba a Volvo S90-nel!

Végül mindenképpen nézzétek meg a teljes galériát is, remek fotók készültek a napsütéses januárban...

A cikkben szereplő fotókat szokás szerint Andrasovszky Péter készítette, és azok a Volvoblog alkotóinak tulajdonát képezik.

Kövesd a Volvoblogot a Facebook oldalán is, hogy még több, a márkával és a svéd életérzéssel kapcsolatos információról értesülj első kézből! Katt ide: fb.com/volvobloghu

A Volvoblog az Instagramon is aktív! Keress minket az alábbi felhasználónéven: volvoblog.hungary