Tarolt az új Volvo XC60 az Euro NCAP teszteken

A kiváló töréseredmények mellett több díjat is bezsebelt az elmúlt hónapokban

A Volvo XC60 a legjobban teljesítő nagyméretű SUV cím mellett a 2017. év abszolút legjobb teljesítményét nyújtó típusnak járó koronát is elnyerte az Euro NCAP nagy becsben tartott, „2017 Best in Class” biztonsági díjátadóján. Az XC60 csaknem tökéletes, 98 százalékos eredményt ért el a Felnőtt utasvédelem vizsgálati területen, míg a Biztonsági segédrendszerek terén saját méretosztályában (nagyméretű szabadidőjárművek) egyértelmű előnyre tett szert 95 százalékos teljesítményével, mindezt úgy, hogy 20 százalékponttal előzte meg a második legjobb nagyméretű szabadidőjárművet.
211732.jpg

„Az új XC60 a valaha gyártott legbiztonságosabb Volvo típusok közé tartozik” – mondta Malin Ekholm, a Volvo Cars biztonsági központjának alelnöke. „Tele van olyan új technológiákkal, amelyek támogatást nyújtanak a vezetőnek, segítenek megóvni az utasok és más közlekedők – például kerékpárosok vagy gyalogosok – testi épségét, valamint mérséklik a baleset bekövetkezésének kockázatát. Büszkék vagyunk arra, hogy az innovatív biztonsági rendszerek úttörő bevezetésére irányuló elhivatottságunkat és erőfeszítéseinket újabb Best in Class díjjal ismerte el az Euro NCAP”.

205040.jpg
Az XC60 nem az első Volvo, amely elnyerte az Euro NCAP nagy becsben tartott díját: 2015-ben a Volvo XC90 bizonyult a legbiztonságosabb modellnek a nagyméretű szabadidőjárművek körében, valamint az éves összesítésben egyaránt. A Volvo V40 szintén nyert már Euro NCAP díjat, mégpedig a kisméretű családi autók szegmensében.

Mint ismeretes, a Volvo célkitűzése nem más, minthogy 2020-ra nullára csökkentse az új Volvo gépkocsiban súlyos vagy halálos balesetet szenvedő utasok számát.

205037.jpg
Az XC60 az S90 és a V90 mellé felsorakozva történelmet írt: nekik köszönhetően a Volvo Cars az első olyan autógyártó, amely az Euro NCAP autonóm vészfékezési rendszerek (AEB) működését ellenőrző mindhárom teszten – AEB városi, AEB országúti és AEB gyalogos – az első három helyezést tudhatja magáénak. A három Volvo típuson kívül egyetlen más modellnek sem sikerült maximális pontszámot elérnie mindhárom AEB kategóriában.

191754.jpg


Az S90 és a V90 szintén előkelő helyen végzett az Euro NCAP 2017-es „Best in Class” összegzésében: 95 százalékos eredményt értek el a Felnőtt utasvédelem, és 93 százalékot a Biztonsági segédrendszerek terén.

Az Euro NCAP által odaítélt díjat megelőzően az XC60-ast Japánban megválasztották a 2017/18-as Év Autójának. Az XC60 további elismerései között említést érdemelnek a 2017-es nagy-britanniai Car Tech díjátadón kiérdemelt Legbiztonságosabb Autó, Legjobb Biztonsági Technológia és Legjobb Műholdas Navigáció címek, vagy a brit személyszállító vállalkozók szakfolyóirata, a Professional Driver magazin 2017-es Év Autója szavazásán neki ítélt Év Luxusterepjárója titulus. Emellett az XC60 bejutott a 2018-es Év Észak-Amerikai Szabadidőjárműve verseny döntőjébe: ennek győztesét 2018. január 15-én hirdetik ki.

211722.jpg

Kövesd a Volvoblogot a Facebook oldalán is, hogy még több, a márkával és a svéd életérzéssel kapcsolatos információról értesülj első kézből! Katt ide: fb.com/volvobloghu

A Volvoblog az Instagramon is aktív! Keress minket az alábbi felhasználónéven: volvoblog.hungary