A Volvo svédországi motorgyára klímasemleges lett

Csak tiszta forrásból...

A Volvo Cars svédországi Skövde városában működő motorgyára 2018. január elsejével megújuló forrásból táplálkozó fűtési rendszerre váltott, és ezzel a vállalat üzemei közül elsőként vált klímasemlegessé.

7429_volvo_cars_engine_plant-resized.jpg

Skövde a Volvo Cars globális gyártási hálózatának első olyan tagja, amely elérte ezt a státuszt. Ezzel a vállalat fontos lépést tett azon célkitűzése felé, hogy 2025-re teljes globális gyártási tevékenységét klímasemlegessé tegye. Skövde mellett csupán néhány további európai autóipari létesítmény büszkélkedhet ilyen klímasemleges működéssel.

219342_crank_shaft_quality_control_in_volvo_cars_engine_factory_in_sk_vde_sweden-resized.jpg

A Volvo Cars és a helyi energiaszolgáltató között létrejött új megállapodásnak köszönhetően a skövdei üzem hőszükségletét teljes egészében hulladékégetésből, biomasszából, valamint újrahasznosított bioüzemanyagokból fedezik. 2008 óta a vállalat egyéb európai üzemeivel együtt a skövdei gyár elektromosenergia-ellátása is megújuló forrásból származik.

219336_assembly_in_volvo_cars_engine_factory_in_sk_vde_sweden-resized.jpg

A Volvo folyamatosan új, innovatív megoldások keresésével igyekszik elősegíteni 2025-ös célkitűzésének megvalósítását. 2016-ban például a belgiumi Gent városában működő gyárban olyan távfűtési rendszert vezettek be, amely 40 százalékkal csökkentette az üzem szénkibocsátását: az üzem jelenleg évente 15 000 tonnával kevesebb szén-dioxidot bocsát ki, mint korábban.

219335_assembly_in_volvo_cars_engine_factory_in_sk_vde_sweden-resized.jpg

Kövesd a Volvoblogot a Facebook oldalán is, hogy még több, a márkával és a svéd életérzéssel kapcsolatos információról értesülj első kézből! Katt ide: fb.com/volvobloghu

A Volvoblog az Instagramon is aktív! Keress minket az alábbi felhasználónéven: volvoblog.hungary