Az XC40-ben mutatkozik be a Volvo első háromhengeres motorja

Az új hajtáslánc az első ilyen motor a vállalat 91 éves történetében

A Volvo ma bemutatta első háromhengeres motorját, amely a vállalat 91 éves történetében egyedülállónak számít. Ilyen apró motor sohasem volt Volvókban, mindenki kíváncsian várja, hogy milyen lesz.

190823_drive-e_3_cylinder_petrol_modular_design-resized.jpg

A vadonatúj, 1.5 literes, háromhengeres, közvetlen befecskendezésű, saját fejlesztésű benzinmotor a Volvo négyhengeres Drive-E erőforrásaihoz hasonlóan moduláris felépítésű. A háromhengeres hajtáslánchoz hatfokozatú váltó tartozik, amit egy opcionálisan rendelhető nyolcfokozatú váltó követ majd az év végétől. Összhangban a Volvo Cars folyamatos fejlődésével a méretgazdaságosság terén, a motor ugyanazokon a gyártósorokon készül majd, mint a vállalat négyhengeres benzines, illetve dízel erőforrásai. Tavasztól a Volvo jelenleg más modellekben már elérhető 150 lóerős D3 dízel, illetve a 190 lóerős T4 benzinmotorjai szintén rendelhetőek lesznek az XC40 modellhez is.

223217_new_volvo_xc40_exterior-resized.jpg

Az új háromhengeres hajtásláncot szándékosan úgy alakították ki, hogy illeszkedjen a Plug-in Hybrid technológiával dolgozó Twin Engine modellekbe. A jövőben hibrid és tisztán elektromos hajtáslánccal is elérhető lesz az XC40. Az XC40 vásárlók mostantól több felszereltségi szint közül is válaszhatnak. A már megrendelhető "Momentum" és "R-Design" felszereltségen kívül elérhető lesz az alapkivitelű "Base", illetve a valódi luxust képviselő "Inscription" felszereltségi szint is.

219772_new_volvo_xc40_exterior_-resized.jpg

A Inscription felszereltségi szint olyan külső megjelenési megoldásokat kínál, mint a 18”, 19” és 20” collos keréktárcsák, egyedi alvázvédő lemezek, króm oldalsó ablakkeretek és hűtőrács, valamint a modellspecifikus színválaszték.

223207_new_volvo_xc40_inscription_interior-resized.jpg

Az utastérben az Inscription felszereltségi szinthez tartozik az újonnan tervezett kristály váltókar és a Driftwood dekorbetétek, amelyek először a díjnyertes XC60 középkategóriás szabadidőautóban mutatkoztak be. Az XC40 vásárlók számára az olyan tartozékok, mint a 21” Black Diamond Cut könnyűfém keréktárcsák vagy a csiszolt rozsdamentes alvázvédő lemezeket és integrált kettős kipufogócsövet is tartalmazó új optikai kiegészítő csomag teremtik meg a lehetőséget a további önkifejezésre.

Kövesd a Volvoblogot a Facebook oldalán is, hogy még több, a márkával és a svéd életérzéssel kapcsolatos információról értesülj első kézből! Katt ide: fb.com/volvobloghu

A Volvoblog az Instagramon is aktív! Keress minket az alábbi felhasználónéven: volvoblog.hungary