Dízelmotor nélkül jön az új Volvo S60

A még idén nyáron bemutatkozó, új Volvo S60 lesz az első dízelmotor nélkül kínált Volvo. A 2019-től piacra lépő új Volvo modellek mindegyike megvásárolható lesz mild hibrid, plug-in hibrid vagy elektromos meghajtású változatban.
2019-volvo-s60-teased_827x510_41520165728.jpgAz új Volvo S60 álcázott tesztautóját maga Håkan Samuelsson, a Volvo Cars elnök-vezérigazgatója twittelte nemrég

A Volvo Cars 2017 júliusában, a hagyományos autógyártók között elsőként kötelezte el magát a teljes körű elektromos átállás mellett. Ennek eredményeként a gyártó fokozatosan vezeti ki kínálatából a kizárólag belső égésű motorral szerelt típusokat; a teljes körű villamosítás felé vezető úton a benzin-elektromos hibrid modellek jelentik a köztes állomást, és az új S60 ennek a vállalásnak lesz majd a következő fázisa.

205095_the_new_volvo_xc60_t8_powertrain-resized.jpg

A villamosítási stratégia megerősítéseként a Volvo idén márciusban bejelentette, hogy 2025-re globális eladásainak 50 százalékát tisztán elektromos járművek teszik ki. A 2018-as Pekingi Autószalonon tett bejelentés erőteljes szereplőként pozicionálta a Volvót Kínában, a világ első számú elektromosautó-piacán.

Az új S60 prémium középkategóriás sportszedán a Volvo saját fejlesztésű SPA átméretezhető padlólemezére épül, ugyanarra, amelyre a díjnyertes új 90-es és 60-as modellcsaládok tagjai. Az S60 kombi fivérét, a V60-ast idén mutatták be Stockholmban.

Az új S60 kezdetben négyhengeres Drive-E benzinmotorokkal, valamint kétféle plug-in hibrid benzin-elektromos hajtáslánccal elérhető el. Jövőre követik ezeket az ún. mild hibrid változatok, melyekben a villanymotor egyáltalán nem, vagy csak csekély mértékben képes az autó önálló mozgatására. 

214081_south_carolina_manufacturing_plant-resized.jpg

Az új S60 gyártása idén ősz végén indul a Volvo vadonatúj gyártóüzemében, a Dél-Karolina állambeli Charleston közelében. Az új S60 kizárólag itt készül majd, így a teljes észak-amerikai piacon kívül Charleston látja majd el az összes tengerentúli exportpiacot is.

Kövesd a Volvoblogot a Facebook oldalán is, hogy még több, a márkával és a svéd életérzéssel kapcsolatos információról értesülj első kézből! Katt ide: fb.com/volvobloghu

A Volvoblog az Instagramon is aktív! Keress minket az alábbi felhasználónéven: volvoblog.hungary

A poszt megjelenését a Volvo Autó Hungária Kft. támogatta.
19950_volvo_hu_banner_468x200px.jpg