Megjött az új Volvo S60!

Az első Volvo, amely Amerikában készül

Az új S60 az első olyan Volvo modell, amely nem kapható dízelmotorral. Ez a döntés is a vállalat elektromos meghajtás iránti, úttörő elkötelezettségét és a hagyományos belső égésű motorokon túlmutató hosszú távú terveit igazolja.  A Volvo Cars még 2017-ben, az autóiparban elsőként jelentette be, hogy 2019-től kezdődően minden új modelljét részben vagy teljesen elektromos hajtáslánccal hozza forgalomba.231423_volvo_s_new_manufacturing_plant_in_south_carolina_usa-resized.jpg

Az új S60 kétféle turbós-kompresszoros plug-in hibrid hajtáslánccal lesz rendelhető: a Volvo T6 Twin Engine AWD plug-in hybrid rendszerteljesítménye 340 LE, míg a díjnyertes T8 Twin Engine AWD plug-in hybrid összesített teljesítménye 390 LE. Ezen kívül a Volvo bevált T5 és T6 benzines motorjai is elérhetők lesznek a piaci bevezetés kezdetétől.

230906_new_volvo_s60_r-design_exterior-resized.jpg

A szegmensben elsőként az új S60 a Volvo új prémium előfizetési szolgáltatásán keresztül is elérhető lesz néhány országban. Ez a Care by Volvo szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a felhasználó az autó megvásárlása helyett kezdőrészlet nélkül, havi fix előfizetési díj ellenében használja az autót.

230743_new_volvo_s60_t8_plug-in_hybrid_chassis-resized.jpg

Az új S60 ugyanúgy a Volvo Cars saját fejlesztésű SPA átméretezhető padlólemezére épül, és ugyanazokat a biztonsági és infotainment rendszereket alkalmazza, mint a szintén idén bemutatott új V60, a az egész 90-es modellcsalád, valamint a díjnyertes XC60 – egytől egyig kategóriaelső utasvédelmi teljesítménnyel. Így az új S60 a világ egyik legbiztonságosabb autója lesz.

A középkategóriás szedánok körében a világon elsőként a City Safety rendszer automatikus fékezéssel igyekszik elkerülni a frontális ütközést vagy enyhíteni annak súlyosságát. Ráadásul az egyetlen olyan rendszer ma a világon, amely a gyalogosokat, kerékpárosokat és nagytestű állatokat egyaránt felismeri.

230755_new_volvo_s60_inscription_exterior-resized.jpg

Az opcionális Pilot Assist rendszer – amely megfelelően felfestett útszakaszokon 130 km/óráig segít a vezetőnek a kormányzásban, gyorsításban és lassításban – mostantól fokozott kanyarvételi képességet is kínál. Az S60 további technológiái között megtalálható az útelhagyást gátló technológia, a frontális ütközést enyhítő funkció, valamint további kormányrásegítő technológiák. Az automatikus fékezés funkcióval felszerelt, opciós keresztirányú forgalom-felügyelet rendszer a közlekedés többi résztvevőjének épségére is ügyel.

A Volvo Cars Sensus Connect infotainment rendszere kompatibilis az Apple CarPlay és Android Auto funkciókkal, támogatja a 4G adatforgalmat, így a vezető folyamatosan kapcsolatban maradhat a külvilággal. A fedélzeti funkciók, a navigációs berendezés, az online szolgáltatások és a szórakoztató alkalmazások ösztönös vezérlésére táblaszámítógéphez hasonló érintőképernyős kezelőfelület szolgál.

230830_new_volvo_s60_polestar_engineered_interior-resized.jpg

A Polestar Engineered csomag kizárólag a T8 Twin Engine plug-in hibrid modellhez rendelhető; a fejlesztés a jármű minden komponensére – a kerekekre, a fékekre, a felfüggesztésre és a motorvezérlő egységre – kiterjed, így az S60 T8 kombinált rendszerteljesítménye 405 lóerőre nő.

Nézd meg a teljes galériát! (kattintásra nyílik)

Kövesd a Volvoblogot a Facebook oldalán is, hogy még több, a márkával és a svéd életérzéssel kapcsolatos információról értesülj első kézből! Katt ide: fb.com/volvobloghu

A Volvoblog az Instagramon is aktív! Keress minket az alábbi felhasználónéven: volvoblog.hungary

A poszt megjelenését a Volvo Autó Hungária Kft. támogatta.
19950_volvo_hu_banner_468x200px.jpg