Megjött az új Volvo V60 Cross Country

A svéd családi kombi letér a járt útról... egyenesen a susnyásba

A Volvo végre bemutatta a középkategóriás V60 kombi új Cross Country kivitelét. Az új V60 Cross Country egyelőre T5 AWD benzin-, illetve D4 AWD dízelmotoros hajtáslánccal rendelhető. A későbbiekben mild hibrid, valamint plug-in hibrid változatokkal bővül a kínálat.238232_new_volvo_v60_cross_country_exterior-resized.jpg

A V60 Cross Country szabad hasmagassága akár 75 mm-rel meghaladja az alapkivitelű V60-ét, köszönhetően a jármű terepalkalmasságát nagyban javító, egyedi fejlesztésű Cross Country futóműnek és felfüggesztésnek. Az új V60 Cross Country modell alapfelszerelésként kínálja az összkerékhajtást, a lejtmenet-vezérlést, a menetstabilizáló elektronikát, a nyomatékvektor-szabályozási rendszert, valamint egy különleges Off-Road terep-üzemmódot.

238219_new_volvo_v60_cross_country_exterior-resized.jpg

A Volvo Cars díjnyertes biztonsági rendszere, az automatikus vészfékezés funkcióval kiegészített City Safety rendszer az alapfelszerelés részeként segít a vezetőnek elkerülni a potenciális ütközéseket. Ez az egyetlen olyan rendszer ma a világon, amely a gyalogosokat, kerékpárosokat és nagytestű állatokat egyaránt felismeri.

238458_new_volvo_v60_cross_country_exterior-resized.jpg
A Pilot Assist rendszer megfelelően felfestett útszakaszokon 130 km/óráig segít a vezetőnek a kormányzásban, gyorsításban és lassításban. Szintén alapfelszerelés az útelhagyást gátló technológia, a frontális ütközést enyhítő funkció, valamint további kormányrásegítő technológiák. Az automatikus fékezés funkcióval felszerelt, opciós keresztirányú forgalom-felügyelet rendszer a közlekedés többi résztvevőjének épségére is ügyel. Ezek, valamint a többi, kipróbált biztonsági technológia a jelenleg kapható egyik legbiztonságosabb autóvá teszik az új V60 Cross Country modellt.

238215_new_volvo_v60_cross_country_exterior-resized.jpg
A Volvo Cars Sensus Connect infotainment rendszere kompatibilis az Apple CarPlay és Android Auto funkciókkal, támogatja a 4G adatforgalmat, így a vezető minden pillanatban kapcsolatban maradhat a külvilággal, akár a városban, akár vidéken autóznak. A fedélzeti funkciók, a navigációs berendezés, az online szolgáltatások és a szórakoztató alkalmazások ösztönös vezérlésére táblaszámítógépre emlékeztető érintőképernyős kezelőfelület szolgál.

A Volvo V60 Cross Country előző szériája a Volvoblognál is járt, ha kíváncsi vagy, milyen volt letérni az útról, kattints IDE!

Kövesd a Volvoblogot a Facebook oldalán is, hogy még több, a márkával és a svéd életérzéssel kapcsolatos információról értesülj első kézből! Katt ide: fb.com/volvobloghu

A Volvoblog az Instagramon is aktív! Keress minket az alábbi felhasználónéven: volvoblog.hungary