Ötcsillagosra törött az új Volvo S60 és V60

A két modell mindent vitt az EuroNCAP teszten

Lassan már elcsépelt közhely lesz az a tény, hogy a Volvo modellek a legbiztonságosabbak a világon. A fanyalgók szerint biztosan. Mi pedig örüljünk neki, hogy az új Volvo S60 szedán és a V60 kombi modellek is a lehető legjobb, ötcsillagos minősítésben részesültek a 2018-as EuroNCAP teszteken, beállva a többi svéd modell közé. Így most már a V40-től egészen az XC90-ig valamennyi jelenleg kapható Volvo modell ötcsillagos biztonsági technológiákkal büszkélkedhet.

246534_volvo_v60_euro_ncap-resized.jpg

Az idei Euro NCAP tesztprogram egyébként minden eddiginél szigorúbb kihívásokat támaszt a legújabb biztonsági technológiákkal szemben, beleértve a kerékpáros-felismerő autonóm vészfékrendszert vagy a vészhelyzeti sávban tartó rendszereket. A V60 és az S60 az új program szerint tesztelt legbiztonságosabb autók közé tartoznak.

Az S60 és a V60 egyaránt a Volvo Cars saját fejlesztésű SPA átméretezhető padlólemezére épül. Ugyanazokat a biztonsági rendszereket alkalmazzák, mint az XC60 vagy a márka kínálatának csúcsán álló 90-es modellcsalád tagjai.

246535_volvo_s60_euro_ncap-resized.jpg

Nem lehet elégszer elmondani, hogy a Volvo Cars aktív biztonsági csomagja, az automatikus vészfékezés funkcióval kiegészített City Safety rendszer az alapfelszerelés részét képezi minden egyes Volvo modellben. Az S60 és a V60 esetében a világon elsőként a City Safety frontális ütközés veszélye esetén is képes automatikus fékezéssel elkerülni a balesetet vagy enyhíteni annak következményeit. A City Safety a mai napig az egyetlen olyan rendszer a világon, amely a gyalogosokat, a kerékpárosokat és a nagytestű állatokat egyaránt felismeri.

Kövesd a Volvoblogot a Facebook oldalán is, hogy még több, a márkával és a svéd életérzéssel kapcsolatos információról értesülj első kézből! Katt ide: fb.com/volvobloghu

A Volvoblog az Instagramon is aktív! Keress minket az alábbi felhasználónéven: volvoblog.hungary