Formatervezési díjat nyert a Volvo EX30!

Gyűlnek az elismerések a típus virtuális vitrinjében

A Volvo EX30 kompakt szabadidőjármű a Red Dot formatervezési díj legmagasabb szintű elismerésében: a „Best of the Best Product Design 2024” kitüntetésben részesült. A díj a kiváló formatervezés négy alapvető értéke: a funkcionalitás, a vonzerő, a használhatóság és a felelősségteljes dizájn szempontjai mentén ismeri el a termékek kiválóságát. A harminckilenc tagú nemzetközi zsűri a maximálisan adható 100 pontból 93-at ítélt meg az EX30-nak, amely így népes kategóriájának első helyén végzett.

327177_ex30_red_dot_winner.jpg

Az EX30 hosszú tengelytávja, nagyméretű kerekei, valamint egyforma első és hátsó túlnyúlása kiegyensúlyozott, kifinomult megjelenést kölcsönöz a modellnek. A természetes és újrahasznosított anyagok alkalmazásával fontos lépést tettünk fenntarthatósági célkitűzéseink megvalósítása felé. Ezen túlmenően a lehető legteljesebb mértékben kihasználtuk az elektromos jármű fedélzetén rendelkezésre álló teret, és centralizált tematikát követve alakítottunk ki mindent, a tárolási megoldásoktól kezdve a kezelőszerveken át a képernyőkig, ami rugalmasan variálható, prémium arányokkal rendelkező környezetet eredményezett.

318905_volvo_ex30_cloud_blue_exterior.jpg

Többszörösen kitüntetett modell 

Az EX30 tavaly nyári bemutatkozása óta több mint 20 rangos elismerésben részesült, így többek között elnyerte az auto&design folyóirat 1984-ben alapított, rangos Car Design 2024 díját. Ezen felül a The Sun napilap az Év autójának, a Sunday Times az Év kisméretű szabadidőjárművének választotta meg, míg a Top Gear magazin szavazásán elnyerte az Eco Warrior (öko-harcos) címet. A World Car of the Year zsűrije pedig a Világ év városi autója címmel jutalmazta nemrég az EX30-at.

313348_volvo_ex30_interior.jpg