Skandináv hírmorzsák fika* idejére 3.

Ez történt márciusban és áprilisban

A tavasz beköszönte is számos újdonságot hozott a Volvo számára, íme szokásos, mindent is összefoglaló hírcsokrunk.

c40_recharge.jpeg

Átdolgozott XC40 és új, egy villanymotoros C40 Recharge

Átdolgozták az XC40 modellcsaládot. Az új első lökhárító és a keret nélküli hűtőmaszk bevezetésével a tisztán elektromos XC40 Recharge optikailag igazodik a Volvo C40 Recharge megjelenéséhez, így a Volvo Cars elektrifikációs törekvéseit jelképező modellpáros még közelebb került egymáshoz.

refreshed_xc40.jpeg

A tisztán elektromos C40 Recharge kínálata pedig egy szimpla villanymotoros változattal bővült. Az új egymotoros, elsőkerék-meghajtású C40 megjelenésével négytagúra bővül a vállalat tisztán elektromos modellváltozatainak kínálata. Ezzel a Volvo fontos lépést tesz azon célkitűzésének megvalósítása felé, hogy 2030-tól kizárólag tisztán elektromos autókat forgalmazzon. Az egy villanymotoros C40 Recharge egy 69 kilowattóra kapacitású akkumulátor-csomagot kap. Várható hatótávolsága elérheti a 434 kilométert (WLTP norma szerint.) Az akkumulátor gyorstöltővel körülbelül 32 perc alatt tölthető 10-ről 80 százalékra.

Új, vezeték nélküli töltőtechnológiát tesztel a Volvo

xc40_wireless_charging.jpeg

A Volvo Cars éles, városi környezetbe integrálva tesztel egy új, vezeték nélküli töltőtechnológiát. A
program során azt vizsgálják, hogy a technológia alkalmazható lehet-e jövőbeli modellekben. A skandináv térség legnagyobb taxiszolgáltatója, a Cabonline hároméves időtartamra tisztán elektromos Volvo XC40 Recharge járművekkel bővíti flottáját. Ezek a gépkocsik Göteborgban teljesítenek majd szolgálatot, ahol vezeték nélküli töltőállomásokon fogják tölteni azokat. A vezeték nélküli töltőrendszer tesztje egyike annak a számos projektnek, amelyeket a göteborgi zöld városi zóna elnevezésű stratégiai kezdeményezés keretében felvázoltak. A kezdeményezés lényege, hogy a város bizonyos területein élesben tesztelnek és fejlesztenek különféle fenntartható
technológiákat.

A Volvo Cars új, 700 főt foglalkoztató technológiai központot nyit Stockholmban

volvo_hub.jpeg

Az új létesítményben több mint 700 magasan képzett szakember tevékenykedik majd szoftvermérnöki, adattudományi, adatelemző, termékmenedzsment, online üzletmenet, valamint ügyfélélmény feladatkörökben. A bővítés támogatja a Volvo Cars erőteljes növekedését, valamint azon célkitűzésének megvalósítását, hogy az évtized derekára legalább minden második Volvo gépkocsit online felületen értékesítse, illetve, hogy szoftvereinek legalább a felét házon belül fejlessze ki. A Volvo Cars reményei szerint az új technológiai központban több száz új munkatársat köszönthet majd a világ minden részéből. Stockholm számos világszerte sikeresnek számító, több milliárd dolláros technológiai vállalkozásnak ad otthont, ezért a város nagy népszerűségnek örvend a nemzetközi technológiai közösségen belül.

*fika: svéd eredetű szó, jelentése kávészünet. A fika egy svéd szokás, amely során kávézni, szendvicset, desszerteket enni gyűlnek össze a munkatársak, rokonok, vagy barátok.

Volvo-találkozók 2022-ben (kattints az eseményre a részletekért):

Tavaszi Volvo Találkozó – 2022. május 21. Mogyoród, Hungaroring

2. Nyári Volvo Találkozó – 2022. augusztus 5-6-7. Dunavarsány, Rukkel-tó

 

Iratkozz fel a Volvoblog YouTube csatornájára: https://www.youtube.com/c/VolvoblogHungary

Kövesd a Volvoblogot a Facebook oldalán is, hogy még több, a márkával és a svéd életérzéssel kapcsolatos információról értesülj első kézből! Katt ide: fb.com/volvobloghu

A Volvoblog az Instagramon is aktív! Keress minket az alábbi felhasználónéven: volvoblog.hungary