Bemutatkozott a leghosszabb Volvo S90

Azok, akik nem bírnak várni a gyári hosszított, S90L verzióra - amit talán Kínán kívül nem is lehet majd máshol kapni-, azoknak jó hírrel szolgáhatunk. A mai napon lehullt a lepel a hatajtós Volvo S90 Limousine-ról, amit a svéd karosszéria-átalakítások nagymestere, a Nilsson Special Vehicles mutatott be stílszerűen, az angliai National Funeral Exhibition 2017 rendezvényen.

s90_limo_1_galleri.jpg

Azaz magyarul a Nemzeti Temetés 2017 Kiállításon...

Akármennyire is morbidnak hangzik ez így, nem lehet véletlen a helyszínválasztás: a svéd vállalat a reprezentatív, hatajtós limuzinok és a mentőautó kivitelek mellett halottas, khm... elnézést, szóval pompaautók átalakításával is foglalkozik. Az új modellről egyelőre elég keveset lehet tudni: vélhetően az alapul szolgáló S90 modell erősebb motorjait kapja meg (T6 benzines, D5 dízel és T8 hibrid). A S90 Limousine máris sikeresnek mondható: az angliai halottas kiállításon már több szerződést is aláírtak.

s90_limo_2_galleri.jpg

A V90-ből egyébként néhány hete bemutatkozott a pompaverzió két példánya is, a fekete színű prototípust Norvégiában, a sötétszürkét pedig Németországban állították ki:

m_ssor-2-galleri.jpg

m_ssor-1-galleri.jpgHogy vigyorognak...

A Nilsson limuzinok egyébként régi múltra tekintenek vissza: a mai napig hűen szolgálnak és rendszeresen feltűnnek  a külföldi használtautós portálokon az impozáns S80, S90, 760 modellek. 

510e2934ffd42f042989e9a2ff797f867faaea12.jpg

Kövesd a Volvoblogot a Facebook oldalán is, hogy még több, a márkával és a svéd életérzéssel kapcsolatos információról értesülj első kézből! Katt ide: fb.com/volvobloghu