Megérkezett a teljesen elektromos Volvo XC40 Recharge!

408 lóerő teljesítmény, 400 kilométer hatótáv

Ma végre lehullt a lepel a Volvo XC40 Recharge autóról, amely egyben a vadonatúj Recharge modellcsalád első tagja is. A többszörösen díjnyertes, rendkívül népszerű XC40 kompakt szabadidőjárműre épülő Recharge a legelső a tisztán elektromos Volvo modellek sorában.

259209_volvo_xc40_recharge_p8_awd_in_glacier_silver-resized.jpg

A modell túlzás nélkül mérföldkőnek számít a Volvo Cars történetében: egyrészt, mert a vállalat első, tisztán elektromos járműve; másrészt, mert az első olyan Volvo, amely megkapta a márka vadonatúj, Google Android operációs rendszerű infotainment rendszerét.

259197_volvo_xc40_recharge_p8_awd_in_glacier_silver-resized.jpg

A következő öt év során a Volvo Cars évről évre bemutat egy tisztán elektromos modellt. A vállalat célja, hogy a tisztán elektromos járművek 2025-re globális eladásainak 50 százalékát tegyék ki – a másik 50 százalékot pedig hibridek fogják alkotni. A Volvo a jövőben az átfogó Recharge családnév alatt hozza forgalomba hálózatról tölthető (tisztán elektromos vagy plug-in hibrid hajtásláncú) modelljeit.

259195_volvo_xc40_recharge_p8_awd_in_glacier_silver-resized.jpg

„Sokszor mondtuk már: a Volvo Cars szerint a jövő elektromos” – mondta Håkan Samuelsson, a Volvo Cars elnök-vezérigazgatója. „A mai napon, a tisztán elektromos XC40 és a Recharge modellcsalád bevezetésével fontos lépést teszünk ennek a jövőnek az irányába”.

259196_volvo_xc40_recharge_p8_awd_in_glacier_silver-resized.jpg

Az XC40 Recharge minden tulajdonságában pontosan olyan, amilyennek egy Volvónak lennie kell. Ultramodern, tisztán elektromos, összkerékhajtású hajtásláncának teljesítménye 408 lóerő; a jármű az akkumulátorcsomag egy feltöltésével több, mint 400 kilométert tud megenni (WLTP norma szerint.) Az akkumulátor gyorstöltővel mindössze 40 perc alatt 80 százalékos szintre tölthető.

259180_volvo_xc40_recharge_battery_package-resized.jpg

Az Android alapú infotainment rendszert teljes mértékben integrálták a Volvo On Call digitális, online szolgáltatási platformmal. A Volvo On Call rendszeren keresztül a plug-in hibrid modellek tulajdonosai pontosan áttekinthetik, mennyi időt közlekedtek tisztán elektromos üzemben.

259313_fully_electric_volvo_xc40_introduces_brand_new_infotainment_system-resized.jpg

A Recharge modellek iránti kereslet várható növekedéséhez igazodva a Volvo Cars megháromszorozza a részben vagy teljesen elektromos járművek gyártási kapacitását, jövőre pedig bevezeti a népszerű Recharge modellek „Designer’s Choice” kollekcióját, amelyek nagyságrendekkel rövidebb várakozással vehetők majd át. A Volvo Cars célja, hogy 2020-es összeladásainak 20 százalékát tegyék ki a plug-in hibrid modellek. 

A Volvo kínálatának minden egyes modellje elérhető lesz Recharge verzióban, az XC40 kompakt szabadidőjárműtől a 60-as szérián át a zászlóshajó XC90 szabadidőjárműig. A Volvo Cars az egyetlen autógyártó a világon, amelynek minden egyes típusa már most megvásárolható hálózatról tölthető hajtáslánccal.

259200_volvo_xc40_recharge_p8_awd_in_glacier_silver-resized.jpg

Az XC40 Recharge, valamint a Recharge modellcsalád bevezetése kézzel fogható bizonyítékai annak az ambiciózus új akciótervnek, amelyet szintén ma jelentett be a vállalat, és amely a párizsi klímavédelmi egyezménnyel egybevágó, konkrét lépéseket és intézkedéseket tartalmaz. Ez a program lehetővé teszi a Volvo Cars számára, hogy terveit megvalósítva 2040-re klímasemleges vállalattá válhasson.

Az alábbi képre kattintva megnézheted az összes fotót a tisztán elektromos Volvo XC40 Recharge-ról:

Kövesd a Volvoblogot a Facebook oldalán is, hogy még több, a márkával és a svéd életérzéssel kapcsolatos információról értesülj első kézből! Katt ide: fb.com/volvobloghu

Hamarosan indul az 5henger, a Volvoblog rendszeresen jelentkező podcast adása is! Ha nem akarsz lemaradni az epizódokról, kövesd a műsor Facebook odalát is: fb.com/othenger

A Volvoblog az Instagramon is aktív! Keress minket az alábbi felhasználónéven: volvoblog.hungary