Új Volvók a láthatáron?

V20, V30 elnevezésű, és tisztán elektromos modellek jöhetnek

A Volvo egy nagy védjegyakció keretében oltalom alá vetette a V20 és V30 kereskedelmi megjelöléseket az USA-ban, valamint a P5, P6 és további jelöléseket Európában.

192226_volvo_concept_40_1_and_40_2.jpg

A fenti kép illusztráció, ezek egyébként a nemrég bemutatott 40.1 és 40.2 tanulmányok

Az európai dokumentumok alapján a P5, P6, P8, P9 és P10 jelölések elektromos járművekkel kapcsolatosak. Ezek valószínűleg a modellek neve után állnak majd épp úgy, ahogyan például a jelenlegi XC90 T8 esetében. Ami ugye egy plug-in hibrid modell, így ez könnyen annak a jele lehet, hogy a Volvo hamarosan nagy dobásra készül: végre bevezeti a teljesen elektromos meghajtású autóit.

A Volvo már korábban is kísérletezett teljesen elektromos meghajtású járművekkel, például néhány évvel ezelőtt jelentették be a C30 Electric modellt, amelyet kis szériában teszteltek az egyik svéd energiaszolgáltatóval közösen.

48736_volvo_c30_electric_generation_ii_front_charging_the_battery.jpg

A V20 és V30 elnevezésekről semmilyen konkrét információk nincsenek, így csak következtetni lehet arra, hogy a jelenlegi modell-elnevezési szokások alapján két, kisebb méretű modell is érkezhet.

Mindez egyelőre természetesen csak spekuláció. Annyi biztos, hogy lassan leállnak a házi eladási toplista tetején álló XC60 forgalmazásával, hogy helyet adjanak a hamarosan bemutatkozó utódnak.

Ha még több Volvót szeretnél, olvasd el legfrissebb tesztjeinket is!
Volvo S90 - Skandináv éjszakák
Volvo V40 Cross Country - Az energia mindenek felett
Volvo V60 Cross Country - Fehér holló, az utolsó cserkész
Volvo S60 Polestar - Az a leborult szivarvége!

Kövesd a Volvoblogot a Facebook oldalán is, hogy még több, a márkával és a svéd életérzéssel kapcsolatos információról értesülj első kézből! Katt ide: fb.com/volvobloghu