Ismét a Volvo a legbiztonságosabb!

A Volvo S90 és V90 maximális AEB gyalogosvédelmi minősítést kaptak az Euro NCAP-től

Újra a Volvo bizonyult a legbiztonságosabb autómárkának, miután az új S90 szedán és V90 kombi modellek elsőként értek el maximális hat pontot az Euro NCAP gyalogosvédelmi autonóm vészfékrendszer (AEB Pedestrian) tesztjén, amely hozzájárult a modellek ötcsillagos végső minősítéséhez.

maxresdefault-3.jpg

Az S90 és V90 modellek eredménye minden más, tavaly megvizsgált személygépkocsi összesített teljesítményét felülmúlta. Így - most tessék figyelni - az Euro NCAP történetének három legkiválóbban teljesítő autója mind Volvo!!!

Egyébként az XC90 volt a legelső olyan gépkocsi, amely maximális pontszámot ért el az Euro NCAP autonóm vészfékrendszer ráfutásos vizsgálatán (AEB City és AEB Interurban). Az S90 és a V90 a várakozásoknak megfelelően teljesítettek a 2017-es tesztcikluson, és maximális ötcsillagos eredményt értek el. Ezt leginkább a  gazdag biztonsági alapfelszereltségének köszönheti.

Az Euro NCAP „AEB Pedestrian” tesztje a gyalogosfelismerő rendszerek teljesítményét hivatott ellenőrizni. Ehhez három olyan helyzetet vizsgál meg, amelyek mindegyike halálos gázolásba torkollott volna, ha az AEB rendszer nem avatkozik közbe. A teszt olyan gyakori, kritikus helyzeteket képvisel, amelyek a valós életben gyakorta halálos kimenetelű gázoláshoz vezetnek:


• A vezető oldala felől felnőtt fut ki az úttestre
• Az utas oldala felől felnőtt sétál ki a jármű elé (ezt a tesztet kétszer végzik el)
• Az utas oldala felől, két parkoló autó között gyermek fut ki az úttestre.

Mindezek videón:


Kövesd a Volvoblogot a Facebook oldalán is, hogy még több, a márkával és a svéd életérzéssel kapcsolatos információról értesülj első kézből! Katt ide: fb.com/volvobloghu