Holnaptól Volvo Kupa!

Minden magyar gól 110 ezer forintot ér az utánpótlásnak

A Marriott Hotelben rendezték a XI. Volvo Kupa sajtótájékoztatóját, ahonnan a Volvoblog élőben jelentkezett. Az eseményen elhangozott, hogy talán minden idők egyik legkiegyensúlyozottabb tornája következik február 10-12. között, a budapesti Tüskeuszodában.

16681587_1754229441559627_1939559319811436871_n.jpg

_mg_0307.jpg

dr. Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke elmondta, hogy a hagyományosan év eleji Volvo Kupa a nyári felkészülés szempontjából is fontos torna, ezt már az egész világon tudják, hiszen az elmúlt tizenegy év alatt minden földrészről érkezett válogatott. Ennél fogva valódi brand lett a kupa. Kiemelte, hogy az idei 11. alkalommal a Volvóval közösen elindult a második tíz év, amelyet a szövetség nevében megköszönt.

_mg_0319.jpg

Sztárcsevity Andrea, a Volvo Autó Hungária Kft. marketing igazgatója bejelentette, folytatódik az a nemes hagyomány, hogy a cég minden egyes magyar gól után annyiszor tízezer forintot fizet a vízilabda utánpótlásába, ahányadik Volvo Kupát rendezik. Ez azt jelenti, hogy péntektől vasárnapig minden egyes válogatott gólunk 110 ezer forintot ér.

_mg_0326.jpg

Märcz Tamás a XI. Volvo-kupán ül először a válogatott kispadján, így természetesen különleges érzésekkel várja a hétvégét. Ráadásul még játékosként sem vett részt a Volvo-kupán, avagy minden szempontból kiemelkedő esemény vár rá.
„Talán minden idők legrangosabb Volvo-kupája következik, hiszen a mindenki által jól ismert Montenegró és Horvátország mellé Szlovákiát is odasorolhatjuk, a szerbek elleni világliga-döntetlenjük figyelmeztető jel. Hosszabb felkészülése nem lesz a csapatnak, hiszen csak este találkozom a játékosokkal, az egriek pedig az esti edzés után érkeznek meg Barcelonából, limitáltak a lehetőségeink – ennek ellenére minden alkalmat meg kell, hogy ragadjunk. Köszönet a Volvónak, hogy minden évben ilyen rangos eseményt kap a vízilabda és a vízilabda rajongói” - tette hozzá a debütáló szövetségi kapitány.

_mg_0347.jpg

Hesz Máté, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára megjegyezte, az új játékos generáció feltűnését jelzi, hogy már az olimpiát is megjárt 20 esztendős Manhercz Krisztián ül a rangos torna sajtótájékoztatóján, már ő tehet nagyon sokat azért, hogy az utánpótlás kasszájába a kupa után minél több pénz kerüljön. A szegedi tehetség megjegyezte, igyekszik ennek maximálisan megfelelni: „Annak ellenére, hogy csak egy szolnoki háromnapos felkészülésünk volt, sokat fejlődtünk, már taktikai elemeket is gyakoroltunk, ezeket tudjuk majd a Volvo-kupán felhasználni. Minden meghívott számára nagy lehetőség a bizonyításra, ezt kell megragadunk. Három, jó csapat lesz az ellenfelünk, köszönöm a Volvónak, hogy ez megvalósulhatott.”

A rangos eseményre jegyek tex.hu és a jegyed.hu oldalakon, valamint holnaptól a helyszínen is válthatók korlátozott számban.

A XI. Volvo-kupa magyar kerete:
Kapusok: Decker Attila (Honvéd), Lévai Márton (Debrecen)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (OSC), Bedő Krisztián (Eger), Decker Ádám (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Fülöp Bence (Szolnok), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (Eger), Kovács Péter (BVSC), Manhercz Krisztián (Szeged), Mezei Tamás (Szolnok), Nagy Ádám (OSC), Tóth Márton (Ferencváros), Török Béla (BVSC), Vámos Márton (Szolnok), Zalánki Gergő (OSC)

A XI. Volvo-kupa (2017. február 10-12., Tüskeuszoda) nemzetközi férfitorna programja:

Február 10., péntek:
Horvátország–Montenegró, 19:00
Magyarország–Szlovákia, 20:30

Február 11., szombat:
Horvátország–Szlovákia, 19:00
Magyarország–Montenegró, 20:30

Február 12., vasárnap:
Montenegró–Szlovákia, 10:00
Magyarország–Horvátország, 11:30

A mérkőzéseket az M4 csatorna élőben közvetíti.

Kövesd a Volvoblogot a Facebook oldalán is, hogy még több, a márkával és a svéd életérzéssel kapcsolatos információról értesülj első kézből! Katt ide: fb.com/volvobloghu