Skandináv hírmorzsák fika* idejére

Visszatértünk!

Välkommen tillbaka, azaz újra üdv mindenkinek – némi kihagyást követően visszatér a Volvoblog! Első körben nézzük meg röviden, mik történtek a Volvo háza táján 2022 legelső napjaiban.

287391_volvo_c40_recharge_fjord_blue.jpg

Új vezérigazgató a Volvo Cars élén

A Dyson vállalattól érkezik Jim Rowan a Volvo Cars elnök-vezérigazgatói székébe 2022. március 21-én. Az 56 éves skót szakember Håkan Samuelssont váltja, aki 2010 óta látta el feladatát ebben a pozícióban. Samuelsson nem hosszabbította meg lejáró szerződését, információk szerint a Polestar elnökeként folytatja tovább pályafutását. Rowan korábban a Dyson-csoport ügyvezető-igazgatója, majd vezérigazgatója volt, előtte pedig a RIM-Blackberry vállalatot irányította ügyvezetőként.

jim_rowan.jpg

Qualcomm × Volvo Cars

Az együttműködés keretén belül a Qualcomm vállalat Snapdragon Cockpit Platforms rendszerének segítségével lépnek új szintre a következő generációs, teljesen elektromos Volvo és Polestar típusok Android Auto alapú információs és szórakoztató rendszerei. Az új platformnak köszönhetően javul a teljesítmény és a felhasználói élmény is.

qualcomm_muszerfal.jpg

Növekedő eladások 2021-ben

Összesen 698 693 darab jármű talált gazdára 2021. január és december között, ez 5,6 százalékos növekedést jelent az előző, koronavírus sújtotta évhez képest. A legkelendőbb típusok listáját az XC60 vezeti (215 635 darab), ezt követi az XC40 (201 037 darab), a harmadik helyet az XC90 érte el (108 231). Bővebb elemzés és itthoni értékesítési adatok hamarosan itt, a Volvoblogon.

288144_volvo_xc60_recharge_t8_awd_thunder_grey_1.jpg

*fika: svéd eredetű szó, jelentése kávészünet. A fika egy svéd szokás, amely során kávézni, szendvicset, desszerteket enni gyűlnek össze a munkatársak, rokonok, vagy barátok.

Iratkozz fel a Volvoblog YouTube csatornájára: https://www.youtube.com/c/VolvoblogHungary

Kövesd a Volvoblogot a Facebook oldalán is, hogy még több, a márkával és a svéd életérzéssel kapcsolatos információról értesülj első kézből! Katt ide: fb.com/volvobloghu

A Volvoblog az Instagramon is aktív! Keress minket az alábbi felhasználónéven: volvoblog.hungary