Skandináv hírmorzsák fika* idejére 2.

Ez történt februárban

Február sem telt el eseménytelenül a Volvo háza táján, íme a rövid összefoglaló! FIGYELEM! A hazai közösség számára legfontosabb információkat a legvégére hagytuk ;) februar_cover.jpeg

Torslanda megújul

A Volvo Cars 10 milliárd svéd korona (kb. 348 milliárd forint) értékű beruházással készíti fel torslandai üzemét a márka új generációs, tisztán elektromos típusainak a gyártására. A tervezett beruházások keretében a vállalat számos új, fenntarthatóbb technológiát és gyártási folyamatot vezet be az üzemben. Többek között új mega casting öntéstechnológiával állítják elő az alumínium karosszériaelemeket, új akkumulátor összeszerelő üzemet létesítenek, valamint teljes körűen felújítják a fényező és végösszeszerelő műhelyeket.

torslanda.jpeg

Az évente 300 000 gépkocsi gyártására képes Torslanda a Volvo Cars egyik legrégebb óta működő gyártóüzeme. A gyárat 1964 áprilisában nyitotta meg VI. Gusztáv Adolf svéd király; hosszú időn át ez volt Svédország legtöbb alkalmazottat foglalkoztató munkahelye. A torslandai üzem jelenleg három műszakban termel, és mintegy 6500 embernek ad munkát.

Új akkumulátorgyár épül Göteborgban

A Volvo Cars és a Northvolt a svédországi Göteborgot jelölték ki új akkumulátorgyáruk helyszínéül. Az üzem, amely 2025-ben kezdi meg a termelést, akár háromezer embernek is munkát adhat. A gyártólétesítmény ahhoz a mintegy 30 milliárd svéd korona (kb. 1000 milliárd forint) összértékű beruházás keretében megvalósuló kutatási-fejlesztési központhoz kapcsolódik majd, amelynek létrehozásáról tavaly decemberben döntöttek a felek.

northvolt.jpeg

Az akkumulátorgyár építése 2023-ban kezdődik. Az üzemben kifejezetten az új generációs, tisztán elektromos Volvo és Polestar modellekbe szánt, ultramodern akkumulátorcellák készülnek majd. A gyár évente akár 50 gigawattóra összkapacitású akkumulátorcellát állíthat elő, ezzel a termelési kapacitással éves szinten mintegy félmillió gépkocsit tud majd kiszolgálni.

Háromszor is elismerték a Volvo fenntarthatósági teljesítményét

A Volvo Cars idén sorban negyedik alkalommal nyerte el a vállalatok fenntarthatósági teljesítményét értékelő, piacvezető EcoVadis szervezet legmagasabb szintű fenntarthatósági minősítését, és ezzel megerősítette pozícióját, mint az autóipar egyik leginkább fenntartható szemléletű szereplője. A Volvo bronzérmet kapott a közismerten rendkívül szigorú szempontok szerint értékelő Standard & Poor éves vállalati fenntarthatósági minősítési eljárásában is. A bronzérem azt jelenti, hogy a Volvo Cars környezetvédelmi, közösségi és vállalatirányítási tevékenységeit tekintve a minősített autóipari szereplők legjobb 10 százalékába sorolható. Szintén említésre érdemes, hogy a világszerte elismert CDP környezetvédelmi non-profit szervezet a „Supplier Engagement Leader” (vezető szereplő a beszállítók bevonása terén) címmel ismerte el a Volvo Cars azon stratégiai jelentőségű döntését, hogy klímavédelmi erőfeszítéseit és célkitűzéseit a teljes beszállítói láncra kiterjeszti.

...és a nagy bejelentés:

2022-ben kétszer is Volvo találkozó!

228940643_3010265555956003_5237713084908706231_n.jpeg

- első ízben rendezzük meg a Tavaszi Volvo Találkozót a Hungaroringen, május 21-én. Az eseményt a legfontosabb információkkal hamarosan publikáljuk a Volvoblog Facebook oldalán.

- és a tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén ismét megrendezzük a Nyári Volvo Találkozót is! Várhatóan augusztus első hétvégéjén találkozunk a Rukkel-tónál, de ezt még pontosítani fogjuk. Tavalyi képes beszámoló: KATT IDE

Részletek hamarosan!

*fika: svéd eredetű szó, jelentése kávészünet. A fika egy svéd szokás, amely során kávézni, szendvicset, desszerteket enni gyűlnek össze a munkatársak, rokonok, vagy barátok.

Iratkozz fel a Volvoblog YouTube csatornájára: https://www.youtube.com/c/VolvoblogHungary

Kövesd a Volvoblogot a Facebook oldalán is, hogy még több, a márkával és a svéd életérzéssel kapcsolatos információról értesülj első kézből! Katt ide: fb.com/volvobloghu

A Volvoblog az Instagramon is aktív! Keress minket az alábbi felhasználónéven: volvoblog.hungary